Direct aanmelden?
0511 - 44 77 22

Theorielessen

Gefeliciteerd, jij wilt je rijbewijs gaan halen! Dat is een mooie, maar ook best een spannende stap in je leven. Wij begeleiden je daarbij van A tot Z. Niet alleen bij je praktijklessen, maar ook bij het behalen van je theorieexamen. Want een goede rijopleiding begint bij een gedegen theorieopleiding.

 Wanneer je theorie begeleiding wilt hebben dan kun je bij ons een afspraak maken. Samen kijken wij dan naar de mogelijkheden.

Wil je snel je theorie gaan halen? Misschien is het volgen van een 1 dag theorie cursus dan iets voor jou!
Je start dan om 8 uur met het volgen van theorielessen en oefenen van examens en aan het einde van de cursus doe je het theorieexamen bij het CBR. Kijk voor meer info op www.1dag-autotheorie.nl

Met het theoriecerticaat op zak mag je bij het CBR een Tussen Tijdse Toets of praktijkexamen afleggen. Daarvoor heb je anderhalf jaar de tijd, want het theoriecertificaat heeft een geldigheidsduur van anderhalf jaar.

Hoe ziet het theorie-examen eruit?

En dan is het zover: je gaat examen afleggen. Gelukkig ben je bij ons goed voorbereid op het examen dus weet je waar je aan toe bent als je de examenruimte inloopt. Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit drie onderdelen:

  1. Kennis ( 12 vragen, waarvan je 10 vragen goed moet beantwoorden).
  2. Inzicht  ( 28 vragen, waarvan je 25 vragen goed moet beantwoorden).
  3. Gevaarherkenning  ( 25 vragen, waarvan je tenminste 13 vragen goed moet beantwoorden)
Gevaarherkenning
In dit examenonderdeel wordt je praktijkinzicht getoets aan de hand van 25 inzichtvragen. Denk daarbij aan vragen als: Wat moet je doen in deze situatie? Remmen, gas loslaten of niets doen?

Kennis
Het onderdeel Kennis toetst wat je weet over Wet- en regelgeving met betrekking tot het verkeer.

 Inzicht
In het verkeer is inzicht een belangrijk onderdeel. Wat is verstandig om te doen in een bepaalde situatie? Bij het onderdeel Inzicht wordt getoets of je voldoende inzicht hebt in verkeerssituaties.

Klassikaal examen

Het theorieexamen wordt klassikaal afgenomen bij het CBR. Je kunt daarbij kiezen voor de Nederlandse of Engelse taal. Wanneer je niet in staat bent om klassikaal examen te doen dan is er de mogelijkheid om individueel begeleid examen af te leggen. 

Individueel begeleid examen

Het individueel begeleide examen doe je alleen in een ruimte onder begeleiding van een theoriemedewerker. De inhoud van het examen is gelijk aan het gewone examen. De vragen en antwoorden kunnen worden voorgelezen door de theoriemedewerker. Wanneer het om een tolkexamen gaat kan de tolk de vraag en het antwoord voor je vertalen. Je dient wel zelf voor een tolk te zorgen. 

De uitslag

Zodra je het examen hebt afgelegd krijg je direct de uitslag op je scherm te zien. Gedurende een korte tijd kun je ook de vragen van het examen nog een keer bekijken. De uitslag van je examen wordt ook naar je mailadres gestuurd. 

Gezakt?

Ben je toch gezakt voor je examen? Geen paniek want het kan de beste overkomen. Vol goede moed ga je gewoon opnieuw examen doen. Je kunt een nieuwe reservering voor je examen plaatsen zodra je de e-mail van het CBR binnen hebt. Let daarbij goed op: er staan namelijk ook andere sites bij die jouw theorieexamen graag willen reserveren, maar dan wel voor een hoger bedrag. Wanneer je zelf je reservering plaatst ben je goedkoper uit. Je reserveert dan met je DigiD en betaalt rechtsreeks aan het CBR via iDeal. Wil je dat wij de reservering van het examen voor je regelen, dan betaal je de reserving rechtsreeks aan ons. Dat kan zowel contant als per bankopdracht.

Wil je meer informatie over het theorieexamen? Dan kun je dit filmpje van het CBR bekijken. Daarin wordt uitgelegd hoe het examen verloopt. 

Doe hier de theorie test

Wij bellen jou!Voer hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!"


maar je kunt ons natuurlijk ook bellen:
Tel: 0511 - 44 77 22