Direct aanmelden?
0511 - 44 77 22

Bromfiets

Je bent bijna 16 jaar en je staat te popelen om je bromfietsrijbewijs te halen. In gedachten kun je jezelf al bijna zien rijden op je eigen brommer of scooter, met een stoere helm op je hoofd. Maar eerst heb je je rijbewijs nodig! Met je theoriecertificaat op zak mag je vanaf je zestiende rijlessen gaan nemen. Wist je trouwens dat je het theoriecerticaat al mag halen zodra je 15 1/2 jaar bent? Meld je daarom snel aan bij rijschool UnieQ! Bij de rijlessen en het examen stellen we een scooter, beschermende kleding, een helm en handschoenen aan jou ter beschikking.

Categoriën
Er zijn twee categorieën waarin je examen kunt doen: het examen voor bromfietsen en het examen voor brommobielen.
  1. Een bromfietsexamen is voor bromfietsen, snorfietsen en scooters (rijbewijs AM2)
  2. Een brommobielexamen is voor brommobielen (rijbewijs AM4)
Wanneer je geslaagd bent voor het AM2 examen mag je ook met een brommobiel rijden. Kandidaten die geslaagd zijn voor het examen AM4 mogen alleen met brommobielen rijden en niet op een bromfiets. 

Rijlessen bij UnieQ

Zodra je 16 jaar bent kun je bromfietsrijlessen nemen. De rijlessen worden gegeven in 1 dag. Tijdens die dag geven we meestal 4 lessen achter elkaar, direct gevolgd door een rijexamen. In overleg kunnen we de rijlessen ook splitsen. Voor de lessen en het examen gaan we naar Leeuwarden.

Theorie

Om rijles te kunnen nemen heb je eerst je theoriecertificaat nodig. Zodra je 15 1/2 jaar oud bent mag je theorieexamen voor de bromfiets doen. Bij het theorieexamen van het CBR krijg je 50 vragen waarvan je er minimaal 44 goed moet beantwoorden. Wanneer je het certificaat hebt gehaald mag je vanaf je 16e rijlessen nemen en praktijkexamen gaan doen.

Het praktijkexamen

Nadat je de rijlessen hebt gevolgd volgt het praktijkexamen. Het examen voor de bromfiets duurt 45 minuten. Tijdens het examen wordt een route gereden van tenminste 25 minuten, waarbij je wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. De examinator rijdt achter je aan op een eigen bromfiets.  

Wij bellen jou!Voer hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!"


maar je kunt ons natuurlijk ook bellen:
Tel: 0511 - 44 77 22