Caravantraining

Direct aanmelden? 0511 - 44 77 22

GESLAAGDEN
WETEN WAAROM!
0511-44 77 22

Caravantraining

Het rijden en manouevreren met een caravan is niet altijd eenvoudig. Goed kunnen manoeuvreren betekent minder kans op beschadigingen en minder stress! Rijschool UnieQ biedt je een halfdaagse caravantraining waarbij je beter leert omgaan met je eigen auto en caravan. Je volgt de training dan ook met je eigen combinatie. Desgewenst kan de training worden gegeven met een combinatie van UnieQ

De training

De caravantraining duurt een halve dag en geschiedt op eigen risico. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Technische eigenschappen van auto en caravan
  • De juiste koppeling
  • De juiste belading
  • Manouevreren
  • Praktijkoefeningen
  • Tips en trucs voor rijden in het verkeer
  • Teamwork

Technische eigenschappen van auto en caravan 
Het rijgedrag van je caravan wordt beïnvloed door de caravan, de belading en de auto waarmee je rijdt. Daarom beginnen we de training met een analyse van je eigen auto-caravancombinatie. Je leert over de eigenschappen van je auto en caravan en over de invloed op het rijgedrag. 

De juiste aankoppeling 
Een caravan moet goed aan de trekauto zitten, rekening houdend met de wettelijke regels en veiligheidsvoorschriften. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van de training. We staan uitvoerig stil - en praten over - de juiste kogeldruk, over stabilisatoren en relatie tot ABS enz. 

Juiste belading een vereiste 
Het rijgedrag wordt beïnvloed door een goede gewichtsverdeling, goede schokdempers en een juiste bandenspanning. Het juist beladen van de caravan komt bij de training ter sprake. 

Leren manoeuvreren 
Caravan rijden is vooruit kijken! Want ver vooruit kijken voorkomt verkeerd rijden, met alle mogelijke gevolgen van dien. In het ergste geval moet je dan omkeren, tenminste, als dat nog kan! Als simpel omdraaien niet lukt, moet je achteruit rijden, insteken en keren. Je kunt het jezelf veel eenvoudiger maken aan de hand van een aantal oefeningen en trucs die je tijdens de training leert. 

Praktijkoefeningen
Tijdens de caravantraining doen we natuurlijk ook veel praktijkoefeningen. Dank daarbij aan:

  • Recht achteruit rijden 
  • Rechterbochten achteruit rijden 
  • Linkerbochten achteruit rijden (Let op: Met de juiste spiegelafstelling en een goede kijkhulp ben je er nog niet! Op de training leer je dat er meer bij komt kijken.)

Tips en trucs voor rijden in het verkeer
Tijdens de training geven we ook tips en trucs om met de caravan veilig door het verkeer te sturen. Daar zijn we tenslotte een rijschool voor! Hoe ga je bijvoorbeeld om met windstoten, files, vrachtwagens, hellingen, aquaplaning, spoorvorming, de juiste snelheid en wat doe je als er meerdere rijstroken zijn. Waardevolle tips die een hoop stress en ellende kunnen voorkomen.

Teamwork 
‘Caravannen’ is plezier voor twee. Tijdens het rijden en manoeuvreren kan de passagier een belangrijke rol vervullen. Tijdens deze training leert een passagier hoe je als ‘kijkhulp’ de bestuurder de juiste aanwijzingen kunt geven. Kom daarom sámen naar de training! 

Certificaat

De training wordt afgesloten met een evaluatie en met een certificaat als bewijs van je investering in verkeersveiligheid. Bovendien ontvang je een prachtig boekje vol handige tips. 

Tarieven voor de caravantraining zijn op aanvraag bij ons beschikbaar via telefoonnummer 0511 - 44 77 22

Actie

Actie geldig tot en met 30-04-2024

Actie  

Meld je aan voor de actie!

Klik hier voor het filmpje over de TTT

Klik hier voor meer informatie over de 1 dag theorie
 

Wij bellen jou!


Voer hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!"


maar je kunt ons natuurlijk ook bellen:
Tel: 0511 - 44 77 22

Beoordeling door klanten: /10 beoordelingen