Direct aanmelden?
0511 - 44 77 22

Motorrijlessen

Wil jij je motorrijbewijs halen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Je krijgt bij ons namelijk les van een gediplomeerd KNMV instructeur. De letters KNMV staan voor Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Een gediplomeerd KNMV instructeur geeft motorrijlessen volgens de kwaliteitsprincipes die het KNMV heeft opgesteld. Dat betekent dat jij straks over een zeer hoog rijvaardigheidsniveau beschikt!

Het examen

Het praktijkexmen voor de motor bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de voertuigbeheersing (AVB). Voor AVB heb je geen theoriecertificaat nodig, wel een geldig rijbewijs in de categorie B. Het AVB-examen wordt op een afgesloten terrein afgenomen, waarbij de examinator zeven bijzondere verrichtingen toetst. Van die zeven bijzondere verrichtingen dienen er minimaal vijf met goed gevolg afgelegd te worden. Het theorie certificaat is 1,5 jaar geldig, het resultaat van de AVB is 1 jaar geldig.

Het tweede onderdeel is de veerkeersdeelname (AVD). Om dit examen te mogen afleggen dien je eerst je theoriecertificaat te halen. Het theorie-examen wordt afgelegd bij het CBR en je ontvangt je certificaat wanneer je bij het examen minimaal 44 van de 50 vragen correct hebt beantwoord. Je kunt via deze link een theorietest doen. 

Het AVD praktijkexamen

Met het theoriecertificaat en de behaalde AVB-toets op zak mag je het AVD praktijkexamen doen op de openbare weg. De examinator let daarbij onder andere op je kijkgedrag en je plaats op de weg. Ook toetst hij of je genoeg rekening houdt met je medeweggebruikers.

Categoriën

Je kunt examen doen in drie categoriën.

Categorie A1
Dit is de categorie voor motorfietsen tot 125 cc en maximaal 11 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar. Je mag hiervoor vanaf 17 jaar al theorie examen doen. Ook mag je al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motor theorie examen of een autorijbewijs hebt.

Categorie A2
Voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Vanaf je 20ste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motor theorie examen of je een autorijbewijs hebt. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2. Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

Categorie A
Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf je 21e mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motor theorie examen of je een autorijbewijs hebt. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A.

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) voor je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig voertuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1 en A2 rijbewijs.
De code 80 vervalt 2 jaar na het behalen van je A rijbewijs of als je voor die tijd 24 jaar wordt. Als je voor het behalen van je A rijbewijs het A2 rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2 rijbewijs 2 jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder code 80.
 
Voor de lessen beschikken wij over 2 motoren, merk Kawasaki Z 650, en deze zijn geschikt voor de lichte en zware categorie ( A2 en A). Wij lessen met maximaal 2 personen en de helm en kleding wordt door ons gratis beschikbaar gesteld.

Wij bellen jou!Voer hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!"


maar je kunt ons natuurlijk ook bellen:
Tel: 0511 - 44 77 22