Direct aanmelden? 0511 - 44 77 22

GESLAAGDEN
WETEN WAAROM!
0511-44 77 22

Motorrijlessen

Wil jij je motorrijbewijs halen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Je krijgt bij ons namelijk les van een gediplomeerd KNMV instructeur. De letters KNMV staan voor Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Een gediplomeerd KNMV instructeur geeft motorrijlessen volgens de kwaliteitsprincipes die het KNMV heeft opgesteld. Dat betekent dat jij straks over een zeer hoog rijvaardigheidsniveau beschikt!

Het examen

Het praktijkexmen voor de motor bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de voertuigbeheersing (AVB). Voor AVB heb je geen theoriecertificaat nodig, wel een geldig rijbewijs in de categorie B. Het AVB-examen wordt op een afgesloten terrein afgenomen, waarbij de examinator zeven bijzondere verrichtingen toetst. Van die zeven bijzondere verrichtingen dienen er minimaal vijf met goed gevolg afgelegd te worden. 

Het tweede onderdeel is de veerkeersdeelname (AVD). Om dit examen te mogen afleggen dien je eerst je theoriecertificaat te halen. Het theorie-examen wordt afgelegd bij het CBR en je ontvangt je certificaat wanneer je bij het examen minimaal 44 van de 50 vragen correct hebt beantwoord. Je kunt via deze link een theorietest doen. 

Het AVD praktijkexamen

Met het theoriecertificaat en de behaalde AVB-toets op zak mag je het AVD praktijkexamen doen op de openbare weg. De examinator let daarbij onder andere op je kijkgedrag en je plaats op de weg. Ook toetst hij of je genoeg rekening houdt met je medeweggebruikers.

Categoriën

Je kunt examen doen in drie categoriën.

Categorie A1
Dit is de categorie voor motorfietsen tot 125 cc en maximaal 11 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2
Voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Sinds 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 rechtstreeks behalen, dus zonder eerst rijbewijs A1 behaald te hebben. 

Categorie A
Deze categorie is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd om dit rijbewijs te mogen halen is 22 jaar en je dient minimaal 2 jaar in het bezit van rijbewijs A2 te zijn. Het is ook mogelijk om dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd is in dat geval 24 jaar.
 
Onze motoren, een Honda CBF 500 en een Honda CBF 600, zijn geschikt voor de lichte en zware categorie. Wij lessen met maximaal 2 personen en de helm en kleding wordt door ons gratis beschikbaar gesteld.

Actie

Geldig tot en met 06-11-2017

Meld je aan voor de actie van de maand!

Klik hier voor het filmpje over de TTT

Klik hier voor meer informatie over de 1 dag theorie
 

Wij bellen jou!


Voer hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!"


maar je kunt ons natuurlijk ook bellen:
Tel: 0511 - 44 77 22